Ga direct naar


Jury: kunst wedstrijd Vijzelgracht:Jacques Klöters

 

Jacques Klöters


Jacques Klöters (Amsterdam, 1946) is een Nederlands cabaretier, publicist en programmamaker.

Over Jacques Klöters

Jacques Klöters was een van de oprichters van het cabaret Don Quishocking. Hij was daarnaast leraar dramaturgie aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en medewerker van het Nederlands Theater Instituut. Hij maakte een geschiedschrijving van het Nederlands amusement en een aantal bundels met bekende oude liedjes.

Klöters werkte mee aan programma's van een aantal cabaretiers, zoals Adèle Bloemendaal, Jenny Arean, Karin Bloemen en Lenette van Dongen. Met Gerben Hellinga schreef hij de musical De zoon van Louis Davids en met Flip Broekman de toneelbewerking van Ja Zuster, Nee Zuster.

Sinds 1987 maakt Klöters radio- en televisieprogramma's voor de NOS, de NPS en de AVRO. Hij is samensteller en presentator van het AVRO-televisieprogramma Andermans veren. Op vrijdagmorgen presenteert hij van 10.00 tot 12.00 het radioprogramma De Sandwich op Radio 5 Nostalgia.

Klöters kende Shaffy goed en noemde hem de stem van de na-oorlogse generatie. Volgens hem zingen de meeste zangers over de liefde, maar zong Ramses de liefde zelf, en de lust.

Juryleden

 Liesbeth List
 Jeroen Krabbé
Jacques Klöters

bekijk winnend ontwerp