Ga direct naar


Jury: kunst wedstrijd Vijzelgracht:Jeroen Krabbé

 

Jeroen Krabbé

Krabbé kende Ramses Shaffy van de toneelopleiding en speelde onder andere met hem samen in de televisieserie Willem van Oranje (1984).

Over Jeroen Krabbé

Krabbé (Amsterdam, 1944)werd geboren in een artistieke familie. Zijn vader en grootvader waren bekende schilders. Zijn moeder was schrijfster en vertaalster van filmteksten. Krabbé werd, nadat hij al een jaar aan de kunstacademie had gestudeerd, op zijn zeventiende toegelaten tot de Amsterdamse toneelacademie. Van 1977–1981 studeerde hij verder aan de kunstacademie.

Krabbé speelde in vele films in Nederland (o.a. Soldaat van Oranje en De Vierde Man) en Hollywood (Prince of Tides, The Fugitive en de James Bond-film The Living Daylights. Ook regisseerde hij de films Left Luggage en Harry Mulisch' De Ontdekking van de Hemel.

De kunstenaar Krabbé schildert vooral landschappen, hoewel hij ook een aantal portretten en stillevens heeft gemaakt. Zijn stijl, gekenmerkt door vaak felle kleuren, varieert van sterk geabstraheerd tot figuratief, waarbij invloed van het impressionisme merkbaar is.


Juryleden

 Liesbeth List
 Jeroen Krabbé
Jacques Klöters

bekijk winnend ontwerp