Ga direct naar


Jury: kunst wedstrijd Vijzelgracht:Liesbeth List

 

Liesbeth List


"Ik maak een buiging voor dit initiatief, dit is zo goed! Ik juich dit van harte toe. Ramses verdient het. "


Over Liesbeth List

Chansonnière en actrice Liesbeth List (Bandung, 1941) groeide op op Vlieland. Als kind hield List zich al bezig met muziek, literatuur en kunst. Op haar 18e vertrok ze naar Amsterdam, nam zangles en verdiepte zich in de Franse chansons.

In 1962 trad ze voor het eerst op in een televisieshow. Zo kwam ze in contact met ‘vriend voor het leven’ Ramses Shaffy, met wie ze veel muzikale successen oogstte, net als met haar vertolkingen van nummers van Brel en Edith Piaf. Het hoogtepunt van haar carrière bereikte ze eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Het duet Pastorale met Shaffy werd een grote hit.

De jubileumtournee ‘Shaffy Tot Piaf’, aan het begin van deze eeuw, kreeg niets dan lovende kritieken. In 2008 kroop ze wederom in de huid van Piaf. Zowel in 2000 als in 2009 werd List voor haar rol in deze musical bekroond met de Johnny Kraaijkamp Musical Award. In 1971 had ze al een Edison gewonnen en in 1998 een Gouden Harp. List is tevens Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw (2002) en Ridder in de Franse Legioen van Eer (2005).

www.liesbethlist.nl


Juryleden

 Liesbeth List
 Jeroen Krabbé
Jacques Klöters

bekijk winnend ontwerp